E13 – Analitika s Vargom: aktivni korisnici, LTV i kohorte

Praćenje zadržavanja i ponovnog dolazaka korisnika bitno je za optimiziranje budžeta i poboljšanje uspješnosti kampanja

Posljednja epizoda prve sezone ANALITIKE (S) PETKOM donosi još jednog dragog gosta iz Osijeka, iz tvrtke Escape. S nama je Miroslav Varga, legenda Google oglašavanja ovih prostora i šire, koji nam je pojasnio kada i zašto trebamo koristiti Cohort Analysis u Google Analyticsu. U videu govorimo i o tome kako analizirati zadržavanje korisnika te kako procijeniti koliku vrijednost (LTV) korisnika donose pojedini kanali promocije.

ANALITIKA (S) PETKOM E13: Analitika s Vargom

Ovom epizodom završavamo pregled izvještaja cjeline “Audience”, koji nam govore tko je sve bio na našim stranicama. Prvi od izvještaja koje danas prolazimo jest “Active Users”, u kojem možemo vidjeti grafički prikaz broja aktivnih korisnika kroz vrijeme. Pritom pojam “Aktivni korisnici” ne označava trenutne posjetitelje weba, nego npr. broj korisnika u zadnjih 1,7,14 i 28 dana gledano od prvog do zadnjeg odabranog datuma:

Active Users report
Active Users – prikaz broja aktivnih korisnika po danima, tjednima, mjesecima

Ukoliko nam se grafovi za npr. 7 i 14 dana znatno razlikuju po y-osi, to znači da nam se korisnici ne vraćaju često na web, te da nam web posjećuju ili uglavnom novi korisnici ili se korisnici vraćaju nakon više dana od odabranog perioda. I jedno i drugo jest dobro ali i loše istovremeno, jer moramo znati kakav web kreiramo i kakav tip ponašanja očekujemo, kako bismo npr. znali kojom ga čestinom promovirati.

Customer Litefime Value (CLTV, CLV ili LTV) izvještaji predviđaju nam vrijednosti naših korisnika kroz vrijeme:

Analitika s Petkom 13 - CLTV
Customer Lifetime Value – prikaz buduće vrijednosti korisnika (LTV) kroz vrijeme

LTV izvještaji bazirani su na strojnom učenju (Machine Learning) gdje Google na temelju prethodnog ponašanja naših korisnika, pogotovo kupaca u web trgovini, predviđa koliko će oni potrošiti novaca na našem webu u budućnosti.
Izvještaji se mogu segmentirati po pojedinim kanalima promocije, pa za razliku od izvještaja u kojima vidimo trenutnu vrijednost ulaganja po kanalima, ovdje možemo vidjeti koliko će nam pojedini kanali promocije donijeti prihoda u budućnosti. Idealno za planiranje budžeta 🙂

Analitika s Petkom 13 - CLTV
Prikaz buduće vrijednosti korisnika po kanalima promocije

Nakon LTV izvještaja vrijeme je za analizu kohorti.
Kohorte spadaju u složenije analize, a “Kohorta” je i naziv navijačke skupine iz Osijeka. No, ja pouzdano znam da netko iz Osijeka malo zna o navijačima a puno zna o kohortama i često ih koristi. Dame i gospodo: Miroslav Varga!

Analitika s Petkom 13 - Miroslav Varga
Vrijeme je za gosta: Miroslav Varga (i ovaj desno koji smeta)

Kohorta je po definiciji “skupina pojedinaca sa zajedničkom osobinom”, s tim što se kohorta u analitici odnosi na skupine korisnika koji se slično ponašaju u zajedničkom vremenskom okviru. Analiza kohorti može nam npr. reći nakon koliko se dana ili tjedana korisnici vraćaju ako su bili izloženi našoj kampanji. Na taj način možemo znati koliko nam treba biti trajanje kampanje ili koliki “Lookback window” trebamo postaviti kod višekanalnih analiza uspješnosti naših kampanja.

Analitika s Petkom 13 - kohorte
Analiza kohorti – nakon kojeg vremena se korisnici vraćaju na naš web

Miroslav Varga nam je kroz par konkretnih primjera pokazao kako interpretirati rezultate analize kohorti, te kako te rezultate koristiti za optimizaciju budžeta i poboljšanje uspješnosti svojih kampanja.

Analitika s Petkom 13 - Miroslav Varga
Miroslav Varga: analiza kohorti u praksi

Za kraj ponovimo što smo sve naučili u 13. epizodi ANALITIKE (S) PETKOM:

Analitika s Petkom 13 - Zaključak
Zaključak posljednje epizode prve sezone

Hvala vam svima na praćenju ovih video lekcija! Nadam se da vam je bilo od koristi i da se uskoro ponovo vidimo. U međuvremenu ne zaboravite uživati u analiziranju svojih podataka 🙂

Ovaj je video dio YouTube serijala ANALITIKA (S) PETKOM, u kojem se trudim pojasniti koncepte digitalne analitike. Želite li nešto od navedenoga implementirati, slobodno me kontaktirajte.