E09 – Behavior izvještaji u GA

Kada vas netko pita: "Koje su nam stranice najposjećenije?", koju ćete metriku Google Analyticsa pokazati? Pageviews ili Unique Pageviews?

U devetom videu pogledajte kako doznati što su korisnici radili na našem webu, a provjerite i točan odgovor na gore postavljeno pitanje. Doznajte kako odrediti vrijednost sadržaja web stranica, a provjerite i za koji izvještaj iz Behavior / Site Content dijela Google Analyticsa većina korisnika ne zna da postoji 

Cjelina Behavior (Ponašanje) u Google Analyticsu nudi nam izvještaje iz kojih je vidljivo što su korisnici radili na našim web stranicama.

Google Analytics Behavior overview izvještaj

Izvještaji pod granom Behavior – Site Content nude nam puno više informacija nego samo “koje su stranice najposjećenije”. Štoviše, često je teško dati točan odgovor na to pitanje, jer ne postoji samo jedan odgovor! Koji je ispravan odgovor, saznajte u videu 😉

Google Analytics izvještaj Site Content – Pages

Većina korisnika Google Analyticsa nije nikad vidjela ili koristila ovaj dobro skriveni izvještaj. Navigation Summary pomaže nam doznati koje su stranice našeg weba korisnici najčešće posjećivali prije odabrane (lijeva kolona), te na koje su odlazili (desna kolona) nakon što su vidjeli odabranu stranicu.

Navigation Summary izvještaj – skriveno blago Google Analyticsa

U nastavku smo vidjeli kako analizirati pojedine cjeline sadržaja, zašto Landing Pages nisu Pages, te zašto je bitno analizirati zadnje stranice u posjeti (Exit Pages).

Kako u Google Analyticsu analizirati pojedine cjeline sadržaja kao i kretanje kroz sadržaje weba

Ovaj je video dio YouTube serijala ANALITIKA (S) PETKOM, u kojem se trudim pojasniti koncepte digitalne analitike. Želite li nešto od navedenoga implementirati, slobodno me kontaktirajte.