ANALITIKA (S) PETKOM

Analitika (s) Petkom

Na Facebooku, u grupi ga:croatianTalk već dulje vrijeme odgovaram na neka pitanja iz web analitike. Ta su se pitanja pretvorila u kratke video priloge pod nazivom ANALITIKA (S) PETKOM, koji imaju i svoju YouTube playlistu.

Petko petkom odgovara na pitanja koja stignu u inbox, pa slobodno pitajte što vas zanima. Možda vaše pitanje i pretvorim u kraću edukaciju :)

Analitika s Petkom 12

E12 – Špijuniranje uz Google Analytics

Google Analytics vam omogućuje da vidite što je svaki pojedini posjetitelj vaših web stranica ili mobilne aplikacije radio tijekom svake od svojih posjeta, a možete vidjeti i što radi konkurencija. Kako to, kako to?
Analitika s Petkom 11

E11 – Google Analytics Events

Sve što se dogodi na našem webu, možemo nazvati događajem. Ako nemate Evente u Google Analyticsu, niste planirali implementaciju analitike.
Analitika s Petkom 09

E09 – Behavior izvještaji u GA

Kada vas netko pita: "Koje su nam stranice najposjećenije?", koju ćete metriku Google Analyticsa pokazati? Pageviews ili Unique Pageviews?
Analitika s Petkom 08

E08 – Segmenti i Zorin

Segmenti su moćan dio Google Analyticsa i ako do sada niste koristili segmente, onda niste radili analizu i točka.
Analitika s Petkom 06

E06 – Osnovno kretanje kroz GA sučelje

Mnogi korisnici Google Analyticsa nisu nikada vidjeli neke od grafova ili opcija koje su prikazane u ovoj lekciji. Pogledajte kako se kretati kroz sučelje Google Analyticsa i postanite Power User, iako tom vještinom nećete nikoga impresionirati